Вина от Долината на Розите, носещи заряда на Траките. Изкуството на правене на вино ни е завещано от тях пет века преди Христа. Издигайки в култ бога Дионис, те отглеждали лозя и усвоили майсторството на правене на свещения еликсир. Поддържайки историята жива, ние нарекохме с името Зейла серията сортови вина на Шато Копса.

  • Зейла Мерло Етикет

    Зейла Мерло

    Гроздоберът на мерлото започва в първата половина на месец Октомври. Ферментацията протича в метални резервоари при температура около 22 градуса.

  • Зейла Совиньон блан етикет

    Зейла Совиньон Блан

      Това вино разкрива елегантност в стил “нов свят”. Вино, в което се усеща букет от аромат на прясно окосена трева и горски билки. На небцето се усеща забележителна свежест с послевкус на лайм и зелена ябълка.    

  • Зейла Шардоне барел етикет

    Зейла Шардоне Барел Ферментед

      Гроздовият сок ферментира във Френски и Американски дъбови бъчви. В аромата му доминира акациев мед, зрели екзотични плодове, с лек нюанс на ванилия и маслени тонове. Плодовите аромати са комбинирани елегантно от нюанса на френски дъб и умерена киселинност.    

  • Зейла Мускат етикет

    Зела Мускат

      Вино с комплексен интензивен нос, изразяващ типичен мускатов аромат, нотки на индрише, зелена ябълка в комбинация на цветисти аромати, бели цветчета. Привлекателна свежест на небцето, интензивния мускатов аромат се усеща и във вкуса. Дълъг послевкус със забележителни нюанси на зелена ябълка, зелена праскова, лайм.    

  • Karlovo misket etiket

    Зейла Карлово Мискет

    Червеният мискет е типичен за България бял сорт грозде, който се изявява най-добре в Карловската розова долина. Ферментацията протича в метални съдове при ниска температура от около 12 – 15 градуса.

  • Зейла Каберне етикет

    Зейла Каберне Совиньон

    Тероарните особенности на розовата долина- Балканският климат, насъжденията от лавандула и рози, чакълестите почви- дават като резултат едно нетрадиционно и елегантно по стил ино.

  • Зейла Розе етикет

    Зейла Розе

    Това вино обединява в себе си плодовите свежи аромати на белите сортове грозде и структурата и плътността характерни за червеното грозде.