3 Рецепти на Джейми Оливър с Подходящото Вино

Как да съчетаем ястията на Джейми Оливър с вино

Време е да качите нивото на своите знания за вино и храна на следващото ниво. Днес сме подготвили за вас 3 невероятни рецепти от мастър шефа Джейми Оливър и ще ви кажем кои вина са подходящи за тези рецепти, за да изкушите сетивата и да изненадате небцето си, да се впуснете в наслада от усещания за една прекрасна вечеря или обяд с любим човек или просто да поглезите себе си. 

Нищо не разваля едно хубавото ястие като съчетанието му с грешното вино. От друга страна, с добри познания за комбинация на вино и храна можете да впечатлите дори и най-претенциозната публика. Джейми Оливър е шеф готвач, който с годините се е доказал като най-изявените личности в сферата на кулинарията и днес сме селектирали нашите 3 любими рецепти с Джейми, така че се стягайте, защото ви чака една страхотна статия с вино и прекрасна храна. 

Тайната на Джейми се състои в неговото огромно въображение в кухнята и способността му да използва свежи и полезни продукта като съставки за своите шедьоври. Виното е незаменима част от трите му най-добри рецепти и заедно ще изследваме как тези блюда се комбинират до съвършенство с бутиковото вино от Шато Копса. 

Тиквички ала Карбонара

Истинската паста Карбонара се приготвя с помощта на хубав бекон, висококачествена паста и добри жълтъци. Много често любителите на пастата използват сметана, за да приготвят Карбонара, но запомнете, че в Италия това би било равносилно на грях. Сосът за тази паста се прави с жълтъците на яйцата разбъркани с пармезан. Към тази смес можете да добавите малко сметана, но запомнете, че жълтъците правят вкуса на ястието автентичен. Рецептата на Джейми Оливър за Карбонара макарони/паста с тиквички не изпада от това правило. Всичко продукти, които ще ви бъдат нужни изброяваме още сега: 

 

500г. Пенне ригате  

Сол и черен пипер на вкус

6 Малки тиквички  

Бекон или панчета 

Зехтин

4 Жълтъка

50/100 мл. Сметана 

Шепа настърган пармезан

 

Вечерята с паста Карбонара е класическо италианско преживяване, което ще харесат всички ваши познати. С цел да смаете тях и себе си, комбинирайте пастата с белия сорт вино Кюве Блан. Този сорт е “assemblage” от сортовете Мискет, Мускат и Шардоне. Белият винен сорт е страшно подходящ за класическата Карбонара, тъй като в него преобладава вкусът на сорта Шардоне характерен със своята плътност на вкуса, което не отсъства и в ястието на Джейми Оливър. Кюве Блан ще бъде идеалният партньор за вашата гурме вечеря с препратка към Италия. 

как да съчетаем карбонара с подходящото вино

Сьомга на барбекю и свежа салата

Избрахме точно тази рецепта, тъй като е в унисон с разбирането на нашия шеф-готвач под прожектор в тази статия за полезна храна, както и с нашето пролетно настроение. Сьомгата е прекрасна риба богата на витамин Е и Омега 3 мастни киселини. Все пак тя е от рибите, с повече количество мазнини, поради което приготвянето ѝ на барбекю е страшно подходящо. Разбира се, внимавайте да не отнемате от естествената мазнина на рибата, която е полезна за организма. Свежата салата към рецептата на Джейми Оливър за сьомга на барбекю е прекрасен комплимент към рибата. 

Продуктите, които ще ви бъдат нужни са: 

 

1кг Филе сьомга

1 Лимон (запазете настърганата кора и сок) 

1 Връзка копър

Сол и черен пипер

Зехтин 

 

Съставките нужни за приготвяне на рибата са малко, но в случая е важна техниката на готвене, така че се постарайте изпълнението да е добро. Внимавайте със солта, тъй като рибата притежава тези качества и е възможно да я пресолите. Съчетайте до съвършенство тази риба с Анжелика Розе вино, което притежава красивия розов цвят на сьомгата. Розето на Розовата Долина притежава мек вкус и приятна свежест, която  провокира за втора чаша и се комбинира до съвършенство с ястието на британския шеф. 

как да комбинираме ястие със сьомга с правилното вино

Костур с кокосов ориз

Ако планирате гранде вечеря тази рецепта е бурята от вкусове, която търсите. Високо ценена и благородна, рибата костур има потенциала да внесе магията на морските топли дни във вашия дом, а в комбинация с кокосовия ориз да смае сетивата и да донесе едно ново усещане. Избрахме да споделим рецептата на Джейми Оливър с костур и кокосов ориз, за да ви помогнем да разнообразите ежедневното си меню и да развълнувате с чудесна храна всички около вас. 

 

Продуктите, които ще ви бъдат нужни са: 

За маринатата: 

 

1 Връзка кориандър

1 Скилидка чесън 

1 Люта чушка 

2 Стръка зелен лук 

2 см Джинджифил 

1 Стъбло лимонова трева 

1 с.л Рибен сос 

1 с.л Сусамово Олио

2 Лайма 

 

4 Костура 

400 мл Кокосово мляко

Ориз 

Сол

1 Връзка аспержи

1 Глава китайско зеле

200 г Захарен грах 

Соев сос

Сусамово олио 

 

Космичното ястие на Джейми с кокосов ориз трябва да се срещне с вино от същия ранг. За да съчетаем тази вкусотия правилно ни трябва гроздова напитка с изразени аромати и многокомпонентни съставки. Изразените нотки на мащерка и билки в Страдивариус Селекшън Блан няма ви убегнат дори с доминиращия вкус на кокосов ориз, а леката пикантност на виното ще допринесе към тази на костура, която идва от лютата чушка и чесъна в маринатата.  

Ние от Шато Копса ви желаем приятно впускане в приключението с рецепти на Джейми Оливър и бутиковите вина на Розовата Долина. А за тези от вас, които искат да се доверят на специалистите в сферата на виното и гастро туризма-  посете нашия винарски комплекс. Ние ви очакваме винаги подготвени с правилното вино и най-вкусното ястие към него.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *