4 Невероятни предложения за тийм билдинг

Шато Копса в списание форбс forbes - винарски комплекс, вино zeyla

Колкото и уравновесени и спокойни да са нещата в един офис, все пак дългосрочната работа в екип с едни и същи хора често води до натрупване на излишно напрежение и стрес. Именно затова е важно да побеждаваме негативните емоции, натрупващи се между хората в един екип, по най-ефективния и изпитан начин – като създаваме повече позитивни емоции! Точно по тази причина хората са измислили ходенето на тиймбилдинг. Какво по-сплотяващо от това да отидеш с колегите си на някое приятно място, където вместо да се напрягате заради работа, просто да се отпуснете и забавлявате заедно?
Подобни мероприятия обаче лесно може да се превърнат от дългоочаквано отпускащо приключение в пълен кошмар. За съжаление, понякога не е достатъчно да си само с точните хора, а и да си на точното място. Ето затова ние сме събрали тук четири страхотни предложения за локации за тиймбилдинг, с които няма как да сгрешите.

Хижа Ловна, Седемте рилски езера

Това е една от най-популярните локации за подобни мероприятия в България и това, разбира се, не е случайно. Областта изобилства от туристически дестинации и маршрути и има множество различни възможности за забавление сред природата. В местността има много хижи, където може да се преспи, ако вашият екип не е достатъчно ентусиазиран за къмпинг на палатки, а нашето предложение е да останете в хижа Ловна.
Хижа Ловна е само на 1.6 км от Седемте рилски езера и предлага уютно уединение за изморените планинари. Сградата разполага с 50 легла за преспиване и до нея има масивни бунгала с капацитет 15 места, които са чудесен избор за тиймбилдинг за екип, който иска да се разходи из красивата природа на България. Хижата разполага с чудесен ресторант с прясна, вкусна храна и оборудвано място за барбекю, където заедно може да си изпечете месо след екскурзия до езерата или по някой от другите туристически маршрути наоколо. Наблизо има и ски писти, както и условия за конна езда в планината или изкачване с джип.

Конна езда в Плана

Друг чудесен избор за хората, които искат да се откъснат от работната среда в града и да се забавляват сред природата, е конната езда. Този спорт е значително разпространен в България и има много локации, на които може да се извършва. Ние препоръчваме конна база „ПланаКон“ в планина Плана, която се намира на около 40 км от София и е била считана за част от Витоша преди време.
Природата в местността е страхотна – смесени гори, дъхави поляни с цветя, тук-там огромни букови дървета, останали тук от времената, когато цялата планина била покрита с вековни букови гори, постепенно станали жертва на нерегламентирана сеч. Има доста възвишения, но нищо твърде екстремно, което я прави идеална за спокойна разходка сред красотата на природата. От Плана се открива спираща дъха гледка към Витоша, Рила и Лозенската планина, както и към яз. Искър.
Конната база е на около 200 м разстояние от Космическата станция ПланаСат и предлага страхотни условия за езда дори и за напълно начинаещи. Базата разполага с професионални инструктори и множество красиви планински маршрути с различно времетраене, по които да можете да се насладите едновременно на чудната природа и на приключението, което представлява ездата на кон!

Велинград

За хората, които предпочитат да релаксират на тиймбилдинг, вместо да се отдават на приключения в природата, препоръчваме обявения за спа столица на Балканите Велинград с неговите многобройни горещи минерални извори.
Велинград разполага с градски плаж с няколко басейна, както и с множество чудесни хотели, предлагащи всякакви спа продецури с лечебна минерална вода. Температурата на водата варира от 26 до 86 градуса. В града има и две изкуствено създадени езера, по чиито брегове са накацали живописни заведения, а във водата се карат водни колела.
Във Велинград се намира най-големият карстов извор в България, Клептуза, а наоколо има доста туристически маршрути и ски писти за зимата. На 15 км от града се намира крепостта Цепина, където има останки от праисторически животни като например гигантския мастодонт.
Велинград предлага чудесна атмосфера за абсолютно отпускане на напрежението, възникващо в работната среда.

Винарска изба с хотелска част „Шато Копса“

Ако пък вашия екип е от тези, които не обичат да избират между релакс и приключение, а желаят да съчетаят и двете в едно, идеалното място за вас е винарската изба с хотелска част „Шато Копса“.
Винарските изби са чудесна дестинация, която съчетава в себе си удоволствието от дегустацията на различни вина заедно с релаксирането в красива природна местност. „Шато Копса“ е нашия избор за винарска изба с хотелска част, която предлага по много от всичко. Това райско кътче се намира близо до Сопот в Пловдивска област, и предлага уединение за вас и вашата компания в малък, но уютен хотел, разположен сред километри от живописни лозя, вината от които ще можете да дегустирате. Под самото шато се разполага неговата изба, в която отлежават вината от всичките реколти и сортове, отглеждани в местността.
Самата сграда, в която отсядате, е имение – неслучайно наречено „шато“, тъй като оприличава замък, което разполага със стаи за гости, оборудвани с всичко необходимо за вашия комфорт, страхотен ресторант и обща всекидневна, където можете да се събирате и забавлявате с вашия екип и да се наслаждате на спиращата дъха панорама, разкриваща се щедро от двете тераси.
Ако изберете „Шато Копса“ за вашия тиймбилдинг, пригответе се да си създадете множество чудесни спомени с вашите колеги и да си тръгнете едновременно и заредени, и отпочинали.