5 причини защо да работим сред природата

Независимо дали работите у дома или в офиса, изпълнението на някои задачи на открито може да повиши вашето щастие, енергия  и памет. Ако вашият ръководител го позволява е време да планирате вашият отдалечен офис сред природ, чист въздух и красиви гледки. 

В тази статия разглеждаме ползите от работата сред природата и съветите как да останете продуктивни, докато работите извън вашият дом или офис. 

Смяната на обстановката и средата може да бъде освежаваща почивка от стаята във вашия дом, която сте обособили за работна или самият офис на вашата фирма където работите. 

Ако прекарате една седмица сред природата и работите на някое отдалечено място от обичайната ви среда, може да усетите значителни позитивни промени в настроението и здравето си. Има много ползи, от работата сред природа и в тази статия ще ви разкажем за петте най-важни такива. 

Повишава щастието и настроението ви

Прекарването на време навън, на слънце и чист въздух, може значително да да повлияе на настроението ви в положителна насока. Различните форми на природата обикновено могат да намалят и нивата на вашата тревожност. Много често в средата или към края на работния ден се чувстваме претоварени и изморени. 

Лека разходка сред природа моментално ще ви отпусне и освежи. Когато излезете в природата, опитайте да си поемете дълбоко въздух и да се потопите в свежия въздух и природните аромати, които ви заобикалят. Това ще подобри настроението ви, преди да се върнете към работните задачи. 

Перфектният вариант за офис сред природата предлагаме във винарна Шато Копса. При нас можете да се насладите на невероятни гледки, спа процедури, винени дегустации и прекрасни ресторанти с интересно меню. Не е нужно да пускате допълнителна отпуска. Елате през седмицата и ние ще ви осигурим бърз интернет и перфектна среда за успешна работа. 

Подобрява енергийните ви нива

Свежият въздух ще повиши вашата енергия, което ви позволява да се чувствате по-съсредоточени и продуктивни през деня. След като подобрите енергийните си нива, ще можете да работите върху по-сложни задачи защото ще се чувствате свежи и презаредени. Също така ще имате повече енергия, която да вложите в работата си. 

Облекчава нивата на стрес

Друго предимство на работата сред чист въздух и природа е, че намалява нивата на стрес. Дишането на свеж въздух обикновено намалява кортизола и други хормони, предизвикващи стрес, което може да доведе до по-позитивна и по-малко претоварен работен ден. Ако се чувствате стресирани или зморени от работата и нямате време да излезете за кратка разходка сред природата, отворите прозореца леко, за да влезе свеж въздух в стаята от която работите. Можете също така да прекарвате почивките си или ранните сутрини навън в медитация или изпълнение на йога пози.

Почивка на очите и мозъка

Обикновено можете да увеличите продуктивността и фокуса си, ако редовно прекъсвате гледането в екрана на компютъра и гледате за няколко секунди други обекти около вас. Докато работите сред природа, можете да гледате различни обекти в природата от разстояние, за да отпуснете мускулите на очите си. Това също така дава възможност на мозъка ви да си почине от внимателното съсредоточаване върху работата. Навън има много визуално привлекателни обекти в природата, което ви насърчава да правите повече почивки, за да се огледате, като по този начин помагате за почивката на мозъка и очите си. 

Подобрява паметта ви

Слънчевата светлина и чистият въздух зареждат и отпускат тялото ви, а заедно с това се подобряват и когнитивните ви способности. Прекарването на време сред природата може да подобри функциите на паметта ви, особено на краткосрочната памет. Ако ви предстои презентация и бихте искали да запомните важни факти или опорни точки, прекарвайте време навън в изучаването им, за да увеличите вероятността да запомните съществената информация.

Това са петте най-важни причини защо трябва да работим сред природата. Шато Копса ви очаква през седмицата за да създаде уютен и работен офис сред природата! Резервирайте вашата нощувка през седмицата и разнообразете работното си ежедневие. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *