5 важни съвета при тиймбилдинг

Всеки, отговарящ за екип, вероятно е чувал фразата „изграждане на екип“ или на английски – тиймбилдинг. Това се превърна в модна дума в света на бизнеса и има основателна причина. Може би още не сте знаели това, но изграждането на екип и тиймбилдинга са наистина важни за всяка една фирма. Тиймбилдингът може да помогне на вашия екип да работи по-добре заедно и да подобри цялостната функция на вашата компания. 

Според изследванията на Университета в Централна Флорида, тиймбилдингът влияе положително на всички, които участват в него. Ако целта ви е по-сплотено и продуктивно работно място, си струва да инвестирате време и ресурси, за да организирате интересен тиймбилдинг за вашия екип. И така, как да планирате дейности за вашия екип, които е не само ефективни, за да научат персонала ви да работи по-добре заедно, но и приятни за тях?

В тази статия ще ви представим пет съвета, които ще ви помогнат да направите перфектният тиймбилдинг за вашия екип!

tiimbilding v chateau copsa

Изберете подходящо място за вашия тиймбилдинг

Въпреки че повечето хора биха си помислили, че изборът на подходящо място за тиймбилдинг е лесен, всъщност това решение може да ви затрудни. Без точната информация може да се окаже, че ще изберете място, което може да попречи на екипа ви да получи най-доброто преживяване. 

Шато Копса има дългогодишен опит в организирането на тиймбилдинг. Прекрасното местоположение на Шато Копса дава невероятни възможности на вас и вашия екип да организирате вашия мечтан тймбилдинг. В прегръдките на Стара планина, Шато Копса се намира в близост до Карлово и не далеч от Пловдив. Заобградено от богата природа и красивите лозя, които семейство Минкови и техните енолози отглеждат, тук можете да прекарате незабравими мигове с вашите колеги. 

Шато Копса е прекрасен избор, ако искате едновременно да се насладите на релакс, природа и спокойствие, развлечения както и да опитате прекрасни вина и да се забавлявате с вашия екип. 

При нас можете да организирате много интересни дегустации на вина, разходки в планината и пълен релакс в СПА зоната ни. 

idei za tiimbilding

Използвайте ангажиращи активности

Тиймбилдингът може да бъде забавен и предизвикателен и едновременно да мотивира екипа ви да достигне най-високия си потенциал. Уверете се, че участниците са ангажирани и предизвикани по време на вашия тиймбилдинг. Помислете дали да не поканите опитен външен фасилитатор, който да ви помогне в организацията и дори да проведе програмата на вашия тиймбилдинг с вашите служители. Помислете какви точно дейности ще са интересни на вашия екип. 

Изберете подходящо време за вашия тиймбилдинг

Внимавайте, когато планирате вашия тиймбилдинг, за да може той да отговаря на графика на вашите служители. Някои хора ще имат проблем с присъствието на работни събития през свободното си време, защото биха искали да прекарват времето си със семействата си, затова се уверете, че всички са свободни и ги предупредете от по рано за датите и часовете на вашия тиймбилдинг. 

Също така помислете, дали вашите служители в момента работят върху голям проект с наближаващ краен срок. В такъв случай е по-добре да изчакате да завършат проекта си и след това да организирате вашия тиймбилдинг. 

Тиймбилдинг на открито

Ако е възможно, винаги е добра идея да използвате пространство на открито, за да направите вашия тиймбилдинг по-забавен за всички, които ще се включат. Хората прекарват достатъчно време в офис, така че организирането на събитието за изграждане на екип навън може да бъде добра алтернатива на разпускане и забавление далеч от офис средата. Чист въздух, красива природа и слънчево време са перфектната комбинация за вашия мечтан тиймбилдинг!

Излезте от зоната си на комфорт

Нормално е в началото на всеки тиймбилдинг, екипът ви да е малко притеснен и срамежлив. Хората обикновено ги е страх да не се изложат пред останалите в различни ситуации. Въпреки това, опитайте да предизвикате вашия екип да излезе от зоната си на комфорт, като в същото време предразположите всички и създадете една положителна атмосфера за забавление. Интересно предизвикателство е да заведете вашите служители на винен и кулинарен туризъм. Така могат да научат много интересни неща за виното и храната и да се създадат интересни предизвикателства около дегустацията на вино и храна. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *