Гурме рецепти на Гордън Рамзи с розе

Малко са хората, които не са чували името Гордън Рамзи. Той е международно известен готвач с много звезди на Мишлен. В последните години Гордън Рамзи отвори поредица от успешни ресторанти по целия свят, от Великобритания и Франция до Сингапур и САЩ. Гордън също се превърна в звезда на малкия екран както във Великобритания, така и в международен план, с предавания като Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen, Hotel Hell и MasterChef US. 

Виното е магична напитка, която българите консумират от хиляди години. Тя е запазила мястото си на трапезата и днес, като прекрасно допълнение към всяка трапеза. Съчетано с изящно ястие, виното може да подсили вкусовете на вашата вечеря или обяд. В тази статия ще ви предложим три невероятни рецепти от майстор готвача Гордън Рамзи, които да поднесете с ароматно вино розе

Салата Цезар

За някои може да звучи твърде обикновено, но ако салата Цезар е приготвена професионално по стъпките на Гордън Рамзи, тя се превръща в ястие достойно за всяка трапеза. Тя е удобно, ако гостите са ви се обадили в последния момент и нямате време да приготвите нещо по-сложно. Това, което допринася за вкуса на салатата и нейната уникалност е дресинга, който Гордън Рамзи предлага към нея. Съветваме ви да съчетаете салата Цезар с Шато Копса Анджелика розе за да се насладите напълно на всички вкусове. За тази салата ще са ви необходими следните продукти: 

За салатата: 

  • 200 г бял хляб
  • зехтин
  • 50 г пармезан
  • 2 марули
  • 2 парчета пилешки гърди без кожа
  • сол и черен пипер

За дресинга:

  • 2 жълтъка
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • зехтин
  • 50 г аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 75 г пармезан
  • 1 лимон
  • сок

За да направите дресинга, разбийте в купа жълтъците с горчицата и оцета. Като започне да се сгъстява добавете зехтина на тънка струйка, като не спирате да разбивате. След това нарежете пармезана и го добавете към сместа. Нарежете на ситно аншоата с пресования чесън така че да стане на паста и добавете и нея. Изстискайте сока на лимона и разбъркайте много добре. 

Следващата стъпка е да приготвим хляба. Нарежете го на кубчета и ги запържете в тиган с 2-3с.л зехтин. Добавете половината настърган пармезан към тях докато се запече. Нарежете или накъсайте марулята на едро и я сложете в купа. Добавете лимонов сок, половината дресинг и половината кротони. Разбъркайте всичко. Пресипете салатата в по-голяма купа и добавете останалите кротони и останалия пармезан.

За да приготвие пилешкото, го запечете на грил тиган за 3-4 минути като преди това го овкусите със сол и черен пипер. Като го извадите от тигана го намажете с малко от дресинга и го нарежете на ивици. Добавете към салатата и сервирайте прекрасното ястие с чаша вино розе за да зарадвате всички на трапезата ви. 

Пиле на грил с нахут и печени чушки

Това ястие може да звучи много завъртяно и изискано, но всъщност ще са ви нужни 30 минути за неговото приготвяне. Това ястие може да приготвите на вашия любим човек. Сервирайте го на масата с чаша студено Зейла Розе и със сигурност ще зарадвате човека до вас. За да приготвите пиле на грил с нахут и печени чушки ще са ви нужни: 

 

За ястието:

  • 4 обезкостени пилешки бутчета
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 200 г червени печени чушки
  • 400 г нахут от консерва
  • 10 каперсови ябълки
  • 1 малка връзка босилек

За дресинга:

  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 лимон
  • сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Поръсете бутчетата със сол, черен пипер и малко зехтин в удобна купа. Загрейте грил тиган на най-високата му степен и поставете бутчетата с кожата надолу. Обръщайте бутчетата на всеки 2-3 минути като ги печете общо около 8 минути. След като ги извадите от тигана ги оставете за да може месото да почине 5-10 минути.

За да приготвите дресинга смесете в купа горчицата и зехтина и го овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и за финал изстискайте сока на лимона и разбъркайте отново. Прецедете нахута, изчистете го от люспите и го изсипете в голяма купа. Нарежете печените чушки на ивички и ги добавете в купата. Добавяте и разрязаните на две каперси и целите листа босилек. Последната стъпка от това ястие е да добавите месото в купата, полейте с дресинг и разбъркайте много внимателно. Съветваме ви да сервирате това ястие в дълбока купа, като добавите вино розе в подходящата чаша за вино.  

Ние от Шато Копса ви желаем приятно кулинарно приключение  с рецепти на Гордън Рамзи и бутиковите вина на Розовата Долина. А тези от вас които искат да се докоснат до магията на виното и гастро туризма-  посете нашия винарски комплекс. Ние ви очакваме винаги подготвени с правилното вино и най-вкусното ястие към него.  

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *