Класически комбинации на вино и шоколад

Комбинацията на вино с шоколад винаги звучи примамливо, но ако търсите възможно най-доброто съчетание на винената напитка и шоколад, то вие сте на правилното място. Експертите на Шато Копса подготвиха тази интересна статия, за да ви помогнат да закупите най-правилния подарък за любимия човек по-случай Свети Валентин, както и за да знаете как да изградите една композиция от сладко и вино. 

Тук е моментът да Ви разкажем и за нашето вдъхновение за Св.Валентин. 

По случай празника на влюбените Шато Копса застава в съюз със занаятчийски шоколади Каса Какао. Идеята за този съюз идва от любовта към живота, към истинските вкусове и обичта към родното производство. 

Майсторите на шоколада и виното представят две кутии на истинска наслада и блаженство за Св.Валентин. Това са кутии пълни с любов, вино и вдъхновение.

Подарък за Свети Валентин, кутия с вино и шоколади

Sweet Box – Ако имате изтънчен вкус и искате да се насладите на най-сладките моменти с любимият човек, това е вашата кутия.

Комбинация крафт шоколади и вино

Grande Box – Време ви е да се почувствате като истински бохеми за Св.Валентин. Ако и вие сте ценители на грандиозното, на импозантното – това е вашата кутия. В нея има от всичко по много. Един завършен подарък за празника на любовта, в който няма какво да ви липсва.

Основи при комбинацията на вино и шоколад.

Много хора смятат, че червеното вино с шоколад е най-доброто решение. Подобна аналогия би била, ако тръгнете да пазарувате и заложите на черния цвят. Да, с черно трудно ще сбъркате, но ако знаете как да синхронизирате цветове, пред вас се разкриват невероятни възможности. Е, с виното и шоколада нещата седят по почти същия начин. Бъдете смели, чака ви един свят от изкушение и сладост, когато пред вас стои хубава чаша вино и занаятчийски шоколад

Съчетание на вино и шоколад

Каберне Совиньон и Тъмен Шоколад = комбинация, направена в рая!

Синхронът между тях работи, защото шоколадът “разтапя” танините във виното, разбира се, богатият, рубинен Каберне Совиньон има достатъчно плодове и структура, за да устои на смелостта на черния шоколад. Срещата между двата силни вкуса е епична. Почти като във връзка, когато и мъжът и жената са със силни характери. Усещаме искрите между тях във въздуха. Ако се припознавате в тази комбинация и съответно вашата връзка, това е най-доброто съчетание на вино и шоколад за Свети Валентин. В Grande Box на Шато Копса и Каса Какао ще откриете всичко това!

 

Как да изберем шоколад за червено вино

Мерло и млечен шоколад – като две части на едно сърце.

Ако по-тъмният Каберне Совиньон се сдвоява с тъмен шоколад, тогава е подходящо единствено по-мекото Мерло или Каберне Фран, по-светли по аналог на Каберне Совиньон, да се комплементират с млечен шоколад. Това червено грозде е малко по-достъпно – и тъй като млечният шоколад е може би най-достъпната форма на какаовия продукт, това е перфектно съчетание! За тази цел изберете Мерло или Каберне Фран, които не са стояли много дълго време в бъчва. Тогава мекото тяло застава до млечния шоколад като две части на едно сърце.

Червено вино и шоколад с карамел

Вионер и карамел = сладък танц!

Шоколадовият карамел е с по-високо съдържание на захар от обикновения шоколад (колкото и да го обичаме, нека си признаем), така че имате нужда от вино с по-висока остатъчна захар, за да се изправите срещу капризната сладост на карамела. Една от най-важните максими, по която да се водите е тази за хармония във вкусовете. Храната не трябва да е по-сладка от виното. Или казано с други думи, виното трябва да води в този сладък танц. Ако случайно не можете да откриете Виониер, тогава потърсете десертен сорт Ризлинг. 

Комбинации на вино и шоколад

Совиньон Блан и бял шоколад = The One!

Трудно е да се измисли комбинация с бяло вино и традиционен шоколад, която всъщност да работи, но за щастие белият шоколад е тук, за да спаси деня. Вместо тъмните вкусове, той се фокусира върху сметаната и захарта – така че, докато сухият бял десерт би имал горчив вкус, сладкият може да се похвали с достатъчно захар и достатъчно елегантност, за да се овладее стихията наречена бяло вино от сорт Совиньон Блан. Това съчетание е неоспоримо, защотото сме виждали и знаем, колко трудно се сдвоява бялото вино.  Като онзи ваш приятел, чийто характер ви кара да си мислите, че никоя жена не може да го изтърпи. Само че тук се появява един ангел в бяло с елегантен вкус на сметана. Тази хубавица- бял шоколад е The One!

 

Винен сорт Сира с трюфели

Сира и трюфели – силни заедно! 

Голата истина за тази двойка вино и шоколад е, че те са като водите на голям океан. Дълбоките им вкусове се преплитат по един омаен и прекрасен начин. За да намерите шоколадов партньор на Сира, се насочете към трюфелите. Вътрешността на тези вкусни шоколадови бонбони е по-плътна, така че те се сдвояват прекрасно с типичните подправки и дълбочината на вкуса в Syrah.

Розе с шоколадови изделия

Розе и шоколад с вкус на якоди и малини.

Винаги балансирайте нивото на захарта в шоколада си с розе, което е по-сладко. В противен случай сладкият шоколад може да направи вкуса на розето по-кисел. Най-спокойни ще се чувствате, ако се доверите на майсторите на виното и шоколада да ви предложат уникално съчетание между розе и шоколадово изделие. В нашето предложение за подарък по случай Свети Валентин- Sweet Box, ние сме съчетали до съвършенство Анжелика Розе с бял и тъмен шоколад с ягоди и малини. А за тези от вас, които искат да знаят повече, ще ви разкрием, че в тази кутия ще усетите и аромат на рози. Лек аромат на рози ще откриете както в шоколадите, така и във виното.  По-хубав подарък за празника на любовта едва ли ще откриете! 

Шато Копса е винарна с дълбока история във винопроизводството. За нас и нашия екипът радостта от виното е несравнима. Във винарската изба 14-ти февруари е наистина голям празник. Освен подаръчните кутии, с които можете да зарадвате любимия човек, можете да отседнете в нашата винарска изба с хотелска част, за да се насладите на спокойствие, романтика и релакс.  Ние ще Ви зарадваме с хубаво вино, домашно приготвена храна и ритуал по случай Трифон Зарезан. Вземете своя Празничен Пакет за Свети Валентин преди някой да Ви изпревари. 

 

Благодарим Ви, че ни подкрепяте. До нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *