Корпоративните подаръци: Какво да изберем?

Има 2 ключови вида корпоративни подаръци – тези, които давате на клиенти и тези, които давате на служителите. Участието в двата вида корпоративни подаръци може да има изключителни ползи за вашия бизнес. Ако търсите начини да подобрите ангажираността на служителите или да намалите текучеството на персонала – пакетите за корпоративни подаръци са само една от няколкото стратегии, които можете да приложите вътрешно, за да ви помогнат да го направите. По същия начин, ако искате да заздравите отношенията с настоящи или бъдещи клиенти, или да помогнете на бизнеса си да се открои над конкурентите, предоставянето на корпоративни подаръчни пакети трябва да бъде ключова част от вашата стратегия. За да ви помогнем да решите дали корпоративните подаръци са подходящи за вас, ние съставихме тази статия, разглеждаща 4-те основни причини, поради които те са важни. 

Нека получателите знаят, че са оценени

Ако има нещо, което ще навреди на вашия бизнес повече от всичко друго, това е наличието на хора – както клиенти, така и служители – които се чувстват недооценени. Ако клиентите се чувстват подценени, вероятно ще потърсят други фирми, които ги ценят. Смята се, че до 7 от 10 клиенти ще преминат към друг бизнес поради възприемано безразличие от страна на организацията.              По същия начин служителите, които се чувстват недооценени, вероятно ще станат по-малко ефективни. И в най-лошия случай може дори да откриете, че текучеството на персонала се увеличава, тъй като служителите търсят друга работна среда, която ги кара да се чувстват ценени. Въпреки че е полезно да имате мениджъри и лидери, които директно изразяват своята признателност, навременният корпоративен подарък или пакет с подаръци показва на хората, че те са ценени от компанията като цяло. Дори нещо толкова просто като персонализиран бележник показва на получателите, че сте готови да положите допълнителни усилия, за да изразите своята благодарност.

podaruchen komplekt le monsen

Създават положителна работна култура

Както бе споменато по-горе, подценените служители вероятно ще бъдат по-малко щастливи и по-малко продуктивни на работното място. Последствието от това е, че не само ще имате по-малко ефективна работна сила, но и ще създадете негативна култура на работното място. Редовните корпоративни подаръци, използвани за награждаване на хора с високи постижения, хора, които надграждат или просто като благодарност към трудолюбивите служители се отразяват много положително на работните процеси. Още по-добре, колкото по-позитивна е работната култура, толкова по-вероятно е служителите да очакват с нетърпение да дойдат на работа и да дават повече от себе си, докато са там. 

Укрепват връзката ви с получателя

Въпреки че много фактори допринасят за това защо клиентът ще избере вашия бизнес пред ваш конкурент, един от ключовите фактори, които ще ги накарат да работят с вас, са отношенията, които имате.  От друга страна, ако се съсредоточите върху изграждането на силна връзка с тях, като не само поддържате редовен контакт, но и показвате признателността си през цялата година с корпоративни подаръци, ще имате много по-силни отношения. Резултатът от това е, че те ще бъдат много по-склонни да искат да продължат тази връзка в дългосрочен план – което означава, че това е не само по-добра връзка, но и по-печеливша!

idei za korporativni podaruci

Отличават ви от конкурентите

В днешния свят, с все повече и повече нови бизнеси, които се появяват всеки ден е по-важно от всякога да поддържате конкурентно предимство във вашата индустрия. В крайна сметка, ако има някой, който предоставя по-добро обслужване, по-добър продукт или по-добро изживяване, е само въпрос на време, докато клиентите ви започнат да мислят за преминаване към друг доставчик на услуги.Предоставянето на редовни корпоративни подаръци на вашите клиенти е само един от многото начини, по които можете да откроите марката си от конкуренцията.  По този начин показвате индивидуален подход и че ви е грижа за тези отношения. Имате конкурентно предимство пред останалите брандове и се грижите за вашите клиенти по специален начин. 

Представихме ви 4 основни причини, поради които корпоративните подаръци са толкова важни. В Шато Копса имаме богато разнообразие от предложения, които биха оставили получателя без думи. Част от тях представихме в статията, а другата част, която включва луксозните ни подаръчни кутии Le MonSen, подаръчни ваучери, ароматни свещи и други предложения ще откриете на сайта ни.

Приятно пазаруване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *