Mystery Weekend в Шато Копса

Винарски комплекс Шато Копса се превръща в загадъчната локация за уикенд изпълнен с изненади. Нашите шеф готвачи са приготвили специални менюта с различни концепции, за които гостите не знаят нищо предварително. Заповядайте на един мистериозен уикенд, в който ще изострите сетивата си и ще усетите вкуса на истинската храна!
Ден 1: Mystery Box

Какво ще има за вечеря? Това е загадка, която нашият главен готвач Карстен Рабе ще разкрие в нощта на първата нощ на Мистъри уикенда в Шато Копса. На 13.11 точно в 19:00ч. в ресторант Ла Кав, ще може да се насладите на 7 гурме ястия, които ще бъдат изненада за всеки един от Вас.

Ден 2: Вечеря на тъмно

Какво ще има за вечеря? ТоААко се страхувате от тъмнината, тогава се подгответе да се изправите пред страховете си с Шеф Антон Дойчинов. На гостите си предлага изненадващо меню изцяло на тъмно! Идеята е гостите да бъдат пренесени на сетивно пътуване, където трябва да разчитат на другите си сетива и да прегърнат преживяването без погледа си и така ще оцените по достойнство вкуса!Няма нужда от грим и суета! Просто трябва да влезете в ресторанта, да се отпуснете и да се насладите на вкусна храна и приятна музика. 

Какво е да вечеряш на тъмно?

Вечеря на тъмно или т.нар. Dark Dining е пренасяне в един различен свят и начин да разберем как се чустват незрящите хора.Очите се хранят от красивата чиния,от очаквания вкус,но отнемат ли ни обаче цветовете и формите,остава цяла палитра от пренебрегвани усещания като аромат,консистенция сочност. Концепцията за Dark Dining започва през 90-те години в Париж. Идеята е да се впуснете в едно сетивно преживяване и да се насладите на приятни разговори с компанията си. Както знаем, в днешно време човека е заобиколен от шум, технологии, светлини, притеснения относно външния си вид когато посещава дадено заведение. Ние искаме да се освободите от всички тези неща и да се насладите максимално на преживяването. 

Нашите шеф-готвачи

Карстен Рабе е нашият главен готвач, който наскоро се присъедини към екипа на Шато Копса. Той е с 25 годишен международен опит в 5 звездни хотели и файн дайнинг ресторанти. Работил е с популярния готвач и ресторантьор Дейвид Бърк в Ню Йорк и Ню Джърси. Приготвял е ястията на знаменитости като Бон Джоуви, президентите на Украйна и Германия и семейството на краля на Йордания. Любимият му стил на готвене е да съчетава пресни продукти от местни производители за едно кулинарно изживяване, което никога няма да забравите.
Антон Дойчинов е с дългогодишен опит като Шеф готвач.Работил е в едни от най добрите хотели и ресторанти.На 21 години става главен готвач на елитен столичен ресторант.Участвал в много кулинарни предавания и състезания. Бил е водещ на кулинарното предаване „Мъже в Кухнята“.Неговите ястия са впечатлили много известни личности.

Нашето предложение

НАГОРЕ Top