Развлечения

Релакс зона

Релакс зоната е разположена на четвъртото ниво на Шато Копса.

На разположение на нашите гости е уютната обстановка на релакс лаундж и мраморно джакузи, към което надничат приканващи лежанки за масаж и почивка от двете каменни кули. Две панорамни тераси, от които погледът обхожда лозовите масиви, спирайки на север в Южния склон на Стара Планина, а на Юг – в Същинска средна гора, дават възможност за прохладна отмора в летните дни. Възможно е наемането на цялата релакс зона с ограничаване на достъпа, както и сервирането на храна и напитки.

Дегустации

Избата е вкопана в естественото земно възвишение, естествени температурни условия за отлежаване на селектираните вина Zeyla и лимитираните серии Chateau Copsa Cuvee, 6IX и 8TH. Вината отлежават в барици – френски, американски и български. Тук истинските дегустатори могат да отпиват от вината от различните бъчви. Екипът ни ще се радва да ви представи нашите вина и процеса на тяхното създаване, под формата на различни варианти на винени дегустации. За гостите, който имат желание за по-задълбочени познания в процеса на правене на вино и опознаване на вината ни, нашите енолози с дългогодишен опит са насреща, при предварителна уговорка. Екипът на Шато Копса е на разположение, за да направи дегустации по ваше персонално желание.

Лов

Тази част на Средна гора е една от най-красивите и е богато залесена с вековни букови масиви, затова и тук се излиза на лов за сърна, елен, дива свиня, лисица. Подсигуряваме по предварителна заявка и с оглед на ловния сезон гид-ловец , добре познаващ местността, както и оф-роуд джипове.

Походи

В непосредствена близост до Шато Копса е местността Манастирски ливади, от където се тръгва по няколко туристически маршрута в Стара Планина. При добри метеорологични условия работи лифт, който се изкачва до хижа Незабравка. За любителите на колоезденето е изградено трасе за планинско колоездене.

Екстремни спортове

В близкия град Сопот е ситуиран Европейски център за екстремни спортове и медитация "ШАМБАЛА".

История

Обиколка на историческите места в Подбалкана – вие сте в сърцето на Розовата долина и най – възрожденския край на България. На близки разстояния от Шато Копса са гр. Копривщица, гр. Карлово, гр. Сопот, гр. Калофер, където могат да бъдат разгледани къщите – музеи на велики исторически личности, свързани с българското Възраждане.

НАГОРЕ