Развлечения

Релакс зона

Уютна Релакс зона е разположена в Мезон Копса. На разположение на гостите е просторна финландска сауна, шезлонги за релакс с гледка към билото на Стара планина и масажна стая с принадлежащо й джакузи за комбинирани терапии. Високо квалифициран физиотерапевт се грижи за доброто усещане на нашите гости.Имате  възможност  да се насладите на различни видове масажи и "signiture" терапии с вино и Роза дамасцена. При предварителна резервация е възможно е наемането на цялата релакс зона с ограничаване на достъпа, както и сервирането на напитки.

Винени дегустации

Независимо дали сте само любител на виното, или ентусиаст, сега прохождащ във винения свят, или пък сте опитен познавач на сортове и реколти, дегустациите на Шато Копса са със сигурност едно вълнуващо преживяване. Енолозите на Шато Копса са напарвили специлана селекция на различни сортове, брандове и реколти според отличителните им характеристики за да представят широката гама наши вина. Не липсват и екслклузивните “вертикални” дегустации, с които задълбочените вино еносиасти могат да проследят развитието на виното от различни реколти, отдавна изерпани на пазара.

Дегустациите могат да се проведат и в избата на Шато Копса, вкопана в земното възвишение на замъка, където в естествени температурни условия отлежават нашите френски и американски барици.

Екипът ни ще се радва да ви представи нашите вина и процеса на тяхното създаване, под формата на различни варианти на винени дегустации. За гостите, който имат желание за по-задълбочени познания в процеса на правене на вино и опознаване на вината ни, нашите енолози с дългогодишен опит са насреща, при предварителна уговорка и възможност на нашите енолози.

Лов

Тази част на Средна гора е една от най-красивите и е богато залесена с вековни букови масиви, затова и тук се излиза на лов за сърна, елен, дива свиня, лисица. Подсигуряваме по предварителна заявка и с оглед на ловния сезон гид-ловец , добре познаващ местността, както и оф-роуд джипове.

Разходка с файтон

Насладете се на преживяването - разходка с ретро файтон. Пътувайки комфортно в изисканото ретро возило, обгърнете с поглед красотата на красивите ни лозови масиви в полите на Средна гора.

Екстремни спортове

Шамбала е европейски център за екстремни спортове и медитация. Той предлага отдих подходящ за активните хора. Може да разширите физическите и духовни възможности, да пробвате нови видове спорт, да се почуствате комфортно сред прелестната природа.

Едно от забавленията е пътническата въжена линия Sky Lift, която е на две нива и е дълга общо почти 5 км. Пропътуването от единия участък е 22 мин., а на другия е 15 мин.

Приключенският парк към Шамбала е най-големият Екстремен парк в България. Той заема площ повече от 300 кв.м.

Състои се от височинен град, огромен куб, тарзан, катерене по лентови стълби, тролей и робинзон. Огрмния куб пред-ставлява лабиринт от мрежа и е закачен за 2 метра височина. Тарзан е на 12 метра височина и дава възможност да усетите адреналина на свободното падане. Тролея представлява спускане по въже, което е наклонено и е с дължина повече от 60 метра.

Делтапланеризма и парапланеризма са другото предизвикателство, което се отправя към Вас. Удивителната възможност да полетите с инструктор на парапланер ви представя насладата на свободното летене. Може да видите света от очите на орел. Може да се насладите на невероятната красота на Националния парк Централен Балкан.

Маунтин байк или иначе казано планинско колоездене е екстремен спорт, който обединява способите за управление на велосипед от планински тип. Той е един от най-предпочитаните и модерни, в същото време нетрадиционни спортове. Той въплъщава философията на цялото понятие екстремен спорт. Този спорт привлича преди всичко с голямата доза адреналин.

Ние се доверяваме на екипите на Скай Камп и Шамбала за полети с парашут, пара-планер, тандемен полет, делтапланер.

www.sky-camp.com

www.lift-sopot.com

Конна езда

Ферма „Подковите” е разположена в полите на Стара планина, на 3 км. от гр. Карлово. Ферма „Подковите” предлага едни добри и достъпни условия за езда и комуникация с природата на Балкана.

www.podkovite.com

Исторически туризъм

Обиколка на историческите места в Подбалкана – вие сте в сърцето на Розовата долина и най – възрожденския край на България. На близки разстояния от Шато Копса са гр. Копривщица, гр. Карлово, гр. Сопот, гр. Калофер, където могат да бъдат разгледани къщите – музеи на велики исторически личности, свързани с българското Възраждане.

За повече информация и цени, моля обърнете се към рецепция - тел.: +359 882 64 54 52.

НАГОРЕ