Ресторант "Ла Кав"

В Средновековието залата за пиршества винаги е била сърцето на замъка. Там владетелите посрещали гостите си, радвали се на славните си победи, вдигали тостове с най-сладкото си вино. Пренесохме тази традиция за споделянето на хубавите моменти и празнуването на живота и в ресторант „Ла Кав“. Просторен и в същото време уютен, той разполага с 60 места. Менюто му отразява концепцията ни за космополитност и едновременно с това за семпло приготвяне на храната, защото сме сигурни в произхода и качеството й. Използваме свежи сезонни продукти, които нашият шеф лично подбира от градините и стадата на локални производители. Зехтинът идва специално за нас от остров Крит. От различни места по света в кухнята ни пристигат екзотични подправки и съставки за едно по-глобално кулинарно преживяване. Така в менюто ни се пресичат различни култури чрез своите специфични вкусове – агнешко с куркума, пъстърва в севиче стил с лайм, охлюви по бургундски.

главен готвач

шеф Иван Иванов

Chef Durand’s cuisine is modern and full of freshness, influenced by its Breton origins. Passionate about seafood, he fell in love with vegetables in Provence. His signature dish? A seaweed saint-pierre served with a texture artichoke from Provence and a yuzu nori hollandaise sauce.

Специалитети

Препоръчваме ви да опитате и специалитетите от прясно уловен дивеч – фазани, яребици или зайци. Не пропускайте да подсладите гостуването си и с порция домашна нуга със сладко от грозде каберне совиньон от лозята на Шато Копса – десерт, превърнал се в запазена марка на „Ла Кав“.

И защото изкуството да посрещаш гости е наша философия, главният готвач на „Ла Кав“ е готов да изпълни гастрономическите ви желания по предварителна заявка. Разширили сме и традиционното си меню с вегетарианска алтернатива и Chef’s Choice Menu.
Винената ни листа е лимитирана и включва единствено вина, произведени в Шато Копса. Само нашите гости имат удоволствието и привилегията да опитат ограничените серии вина от сингъл барели и реколти, изчерпани на пазара.

ЛИМИТИРАН БРОЙ МЕСТА, НЕОБХОДИМА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ