Rose Valley Country Club
semeistvo minkovi chateau copsa

Благосъстоянието на човека е тясно свързано със здравето на околната среда. Хората се нуждаят от чист въздух, който да дишат, чиста вода, която да пият и места за живеене, които не съдържат токсични вещества и замърсявания.Когато започнем да изпитваме дългосрочните последици от експоненциалния индустриален растеж и използване на енергия, трябва да действаме, за да обърнем тези ефекти и да предотвратим по-нататъшни щети, като гарантираме, че имаме здрави места за живеене за поколения напред. За бизнеса това означава да се ангажираме с екологично устойчиви практики, за да подпомогнем изграждането на процъфтяващи общности и да осигурим бъдещ потенциал за растеж. Семейство Минкови са последователни в своите действия и следват идеологията на зелената идея, която е и основна част в техния нов проект – Rose Valley Country Club, за който ще научите повече от тази статия.

semeistvo minkovi chateau copsa

Какво е екологична устойчивост?

Устойчивостта на околната среда е отговорност за опазването на природните ресурси и защитата на глобалните екосистеми, за да се поддържа здравето и благосъстоянието, както сега, така и в бъдеще. Тъй като толкова много решения, които оказват влияние върху околната среда, не се усещат веднага, ключов елемент на устойчивостта на околната среда е това тя да бъде насочена към бъдещето на природата. Всъщност Агенцията за опазване на околната среда на САЩ го определя като „задоволяване на днешните нужди, без да се компрометира способността на бъдещите поколения да задоволяват своите нужди“.

Шато Копса за зелената идея и световните тенденции

Шато Копса винаги е в крак с последните световни тенденции. Вдъхновени от тях, във време на пандемия, една идея на семейство Минкови намери своето място. Водени от зелената идея, големия интерес към къщите сред природата и желанието за повече лично пространство се заемат с проекта Rose Valley Country Club. 

Rose Valley Country Club

Rose Valley Country Club ще представлява еко селище с 30 вили в непосредствена близост до „Шато Копса“, изцяло подчинено на концепцията за устойчивост и опазване на околната среда. В една част от къщите ще се настаняват гости на „Шато Копса“, а останалите ще се предлагат за продажба. Всички те ще разполагат с най-големия лукс в днешно време, а именно природата, чистият въздух и здравословната храна от малки местни фермери, но също така и ще разполагат с всички удобства на градския дом. Няма да липсват и удоволствията на съвременния човек като фитнес център, бързоскоростен интернет, зала за срещи, спа център. Архитектурата на вилите ще бъде създадена от натурални материали като камък и дърво и ще бъде водена от идеята да се отнасяме с любов към природата. Спа центърът ще следва същата концепция за биофилия – връзката със земята и заобикалящата природа ще е водеща, светлината ще прониква отвсякъде, а в спа процедурите ще ползваме тероарни продукти от Розовата долина. Rose Valley Country Club ще разчита изцяло на зелени технологии и устойчиви решения като употребата на соларна и геотермална енергия, рециклиране на дъждовните и отпадъчните води, компостиране, разделно събиране на боклуците, висок клас енергийна ефективност на сградите и др. Един голям плюс на Rose Valley Country Club е географското му местоположение в Централна България, както и бързият достъп до летище София и Пловдив.

rose valley country club

Устойчиви и природосъобразни решения в Rose Valley Country Club

Ще ви представим част от екологичните регулации, които ще бъдат прилагани в Rose Valley Country Club и ще бъдат част от нашата идеология. Ще използваме енергия от възобновяеми източници чрез монтаж на покривни фотоволтаични инсталации. Дъждовната вода ще се съхранява и ще се използва за последващи поливания. Водоснабдяването ще се осъществява чрез собствени локални водоизточници, а пречистването на отпадните води ще се случва чрез локални пречиствателни съоръжения и след това пречистената вода ще бъде използвана за поливни нужди. Зелените отпадъци от дървета, храсти и трева ще се използват за компостиране, а в строителството ще се използват естествени материали от локални източници. Сградите ще бъдат осигурявани на висок клас на енергийна ефективност. Екосъобразни системи за отопление, които включват самостоятелни инсталации за всяка къща, използване на газ и електричество, като не се отделят замърсяващи частици във въздуха. Електромобилите са нещо, което навлиза все по-активно в нашето ежедневие и ние ще осигурим зарядни станции за тях. Част от удобствата на Rose Valley Country Club е именно СПА центъра, за който ще се използва минерална вода от местен източник, а за подгряването му ще се използва геотермална енергия. Продуктите, които ще се използват за релаксиращи и лечебни процедури в СПА центъра ще бъдат с изцяло натурален произход от местни продукти като грозде, рози, билки и др. Следете нашите социални мрежи за повече актуална информация свързана с бъдещия ни проект – Rose Valley Country Club. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *