Тиймбилдинг в Шато Копса – мястото сплотяващо екипи
Тийм билдинг Шато Копса

Защо е нужно екипът да е сплотен

Всеки работен колектив има нужда от добър ръководител, който да сплотява и организира екипа и да се грижи за високата им индивидуална мотивация. Понякога е много трудно група хора от офиса или фирмата, да действат заедно в името на качествената работа. Колкото и ексцентрично да звучи, изграждане на екип от служители се създава извън работното място чрез тиймбилдинг. В основата на това твърдение се зародила идеята за тиймбилдинга. Накратко той представлява събитие, организирано от ръководителя, лидер на колектива, с цел сближаване, опознаване и чрез това изграждане на единни колективни ценности. За да имате прогресиращ бизнес, първо трябва да се погрижите за служителите си. Те трябва да се чувстват удобно един с друг, да си имат доверие, да си помагат и да се водят от една цел. В цял свят особено популярна стана практиката ръководителите да водят екипите си на почивка или кратко пътуване извън града с организирана програма с различни обучения, игри, активности сред природата и СПА център за релаксация. Предимно това събитие включва удобен и уютен хотел подходящ за тиймбилдинг сред природа, който предлага различни екстри, вкусна храна, поднесена на големи маси, където цари приятелска обстановка сред колегите. В тези два или три дни например, на екипът е предоставено време да се храни и спи заедно, да се въвличат в съвместни активности, ролеви игри, тренинг и да опитват нови храни и напитки, да споделят много приятни емоции и да се изгради положителна комуникация.
Съществуването на такова място вероятно ви звучи утопично, но истината е, че има много хотели, подходящи за тиймбилдинг, дори и в нашата страна. Ако любопитствате кое може да е това райско кътче, което задължително да посетите с колегите си, продължете да четете.

Мястото за вашия тиймбилдинг

Шато Копса - тиймбилдинг

На вашето внимание ще представим една приказка от Средновековието, родила се в модерното време в лицето на Шато Копса и Мезон Копса. Не просто хотели подходящи за тиймбилдинг, а масивени замъци, носещи спомени за рицарството, съчетани с добър вкус и лукс, който пресъздава духа на Запада. Ако искате да бъдете добър ръководител и мениджър, това е мястото, на което да отведете своя екип и да накарате всеки един от тях да се почувства истински специален и важен за фирмата и организацията. Местоположението им е неповторимо, намира се в близост до Карлово и недалеч от Пловдив, в прегръдката на лозята, които сем. Минкови отглеждат и благодарение на тях, предоставят на гостите си вкуса на неповторимо вино. Тук можете да избягате от забързаното ежедневие и стресът, на който сте подложени на работа и да се потопите в релакс зона и СПА център на Шато Копса. Да се опознаете и насладите на един миг, изпълнен с тишина и спокойствие, докато дишате чист въздух на открито, усещате лекият полъх на вятъра и слушате песента на птиците. Ако става въпрос за хотели, подходящи за тиймбилдинг, то първият, който трябва да се спомене, това е Шато Копса и Мезон Копса. Всяка фирма и организация с висок мениджъмнт, която дълбоко цени своите служители и персонал, заслужава да подари едно преживяване и обучение на целия екип точно тук.

 

Шато Копса и Мезон копса – най-добрите тиймбилдинг хотели

Тиймбилдинг в Шато Копса - мястото сплотяващо екипи

Мезон Копса се намира в непосредствена близост до Шато Копса, като пресъздава вълната на модернизма. Той се състои от 19 арт стаи, две джуниър суита, пентахаус суит и един делукс апартамент идеално подходящи за тиймбилдинг. В обзавеждането на стаите, специалистите в сферата на вътрешния дизайн, са се водели от така модерния изчистен стил, който бива разнообразен само от неповторимите картини по стените им, рисувани от български творци. Шато Копса пък се състои от един апартамент делукс и четири стаи с модерно обзавеждане, носещи имената на четирите сорта вина, които собствениците сами отглеждат. А именно Мерло, Каберне, Мискет и Шардоне. Като допълнение за създаването на обстановка за почивка и релаксация на екипа, Шато Копса разполага със СПА център с финландска сауна и джакузи.  На първия етаж на всеки един от хотелите са разположени двата неповторими ресторанта подходящи за тиймбилдинг и сплотяване на екипа – Зеланос и Льо. Те са изключително специални с атмосферата си, която благоприятства за създаването на събития с колективен характер. И двата ресторанта лесно и красиво преплитат две епохи, приканвайки своите гости на питие и вкусна храна. Всеки лидер със завидни ръководни умения знае, че няма по-сближаващо събитие от това, на което група хора се хранят заедно. Ето защо нашите ресторанти държат както на лично създадени вина и добра храна, така и на интериор, на който да не можете да се възхитите. Голямо широко пространство, напомнящо на залите за пиршества в Средновековието, масивни свещници, цветове, които си играят с погледа ви и картини, които да привличат вниманието ви. Перфектният развой или пък завършек на вашата екипна среща може да стане на последния етаж на всеки един от хотелите. Това са две места, които са създадени за колективни срещи и тук се крие тайната на замъците. Релакс зона има на последното ниво както на Шато Копса, така и на Мезон Копса. В първият релакс лаунджа предлага уникална гледка към Стара планина и Същинска Средна гора. Удобни луксозни мебели, които са съберат всичките ви колеги и на които да споделите приятен разговор на по едно питие. За максимално удобство на територията има и мраморно джакузи, в близост до което може да се насладите и на масаж. Релакс зоната на Мезон Копса е създадена в името на спокойствието и пълното отпускане на гостите на хотела. Тук отново може да се радвате на птичия поглед над планината и вълната от лозя, които обгръщат замъка. Предлагат се всякакъв тип терапии, които може да споделите с колегите си, масаж, топло джакузи и чаша вино.

Идеи за сплотяване на екипа в сърцето на Розовата долина

Шато Копса - Розобер

Когато успеете да се откъснете от приканващата атмосфера на двата хотела, ще откриете истински чудеса и в близост до него. На вашето внимание ще представим идеи за активности и игри на открито, които още повече ще съдействат за сближаването на екипа. На първо място може да опитате разходка с файтон из лозята и природата, която ще ви върне години назад и ще събуди неповторимо усещане за миналото. За любителите на силни усещания се предлагат екстремни спортове. За поддържане духа на Средновековието пък може да си подарите конна езда. Винените дегустации са едно от събитията, на които всички колеги могат да споделят мнение и наздравица. В края на престоя пък може да минете през някои от историческите градчета, които се намират в района като Сопот, Карлово или Калофер например.
Всички знаем, че след едно събитие на споделени приятни емоции, леещо се вино, вкусна храна и релакс, всеки екип ще се върне с двойно по-голяма мотивация за работа, лична организираност  и уважение към своя ръководител. Не съществува по-подходящо място за тиймбилдинг и обучения на екипа с всички екстри от Шато Копса и Мезон Копса.