Винен туризъм в Шато Копса
Винен туризъм в Шато Копса - винарски комплекс, винени дегустации

Високият клас вино е ценност и престиж

Виненият туризъм дава възможност да научите повече за самия процес на винопроизводство. На въпроси като:

  • Как всъщност се прави виното?
  • Как се постига цветът на розето?
  • Как се прави бяло вино?
  • От кои сортове се правят различните видове вина?

и много други, ние от Шато Копса можем да отговорим.

Дори да не сте наясно с процесите на винификация, всеки един винар може да ви запознае с основите на своя занаят.

Днес Шато Копса е бранд с лимитирани висококачествени купажни вина. Идеята за марката „Зейла“ произлиза още от траките, наричащи виното сакрална напитка, която ги кара да изпадат в екстаз и дълги разговори с боговете. Зейла и Кюве Руж стават лицето на „Копса“ на външните пазари в Англия и Германия.

Всички винени дегустации на нашите вина се провеждат сред бъчвите в избата на две масивни дървени маси в приглушена светлина. Звучи романтично, нали?

Ако сте ценители на висококачествените вина и сте любопитни да узнаете как се произвежда виното, заповядайте на винен туризъм в замъка Шато Копса.

Насладете се на едно незабравимо преживяване като вземете специалния пакет „Гроздобер“, който предлагаме само за септемврийските празници: 21-25.09.2018г.

Винен туризъм в Шато Копса

Какво включва пакет „Гроздобер“?

Нашият пакет включва 2 или 3 нощувки, като имате възможност да изберете между хотел „Шато Копса“ или арт хотел „Ла мезон“, който е съчетание от креативност, модерност и традиция. В която част изберете, ние сме помислили за Вашия комфорт и спокойствие. За нас е изключително важно нашите гости да се чувстват максимално удовлетворени. А за да разнообразите ежедневието си, сме Ви приготвили разходка с каруца и файтон из лозята на Шато Копса. Кога последно сте били на подобна разходка? При нас ще имате възможност да се насладите на тропота на копитата. Ще имате възможност да закусите сред нашите лозя с домашно приготвени изкушения. А за да задоволим Вашето любопитство, ще Ви разкажем за историята на нашето вино от самия гроздобер, през преработването, до произвеждането на качествено вино с уникален и неповторим вкус. За завършек на прекрасната вечер нашите гости ще се насладят на вкусна гурме вечеря, приготвена от професионални готвачи.

Винен туризъм в Шато Копса - винарски комплекс, винени дегустации

Разходката сред лозята винаги е приятна, най-вече рано сутринта или вечер по залез. Потопете се отблизо в историята на Шато Копса.

И не забравяйте, че виненият туризъм не е само за специалисти – той е подходящ и за ценители.

Възползвайте се от нашия пакет „Гроздобер“ и разнообразете Вашата почивка!

За резервации: 0882 645 452