Как да изберем вино за 8-ми март?
Как да изберем вино за 8-ми март

Цветята и виното това е комплектът! Той преобладава през десетилетията, и който може да се види в ръцете на мъжете на 8-ми март и днес. Денят на жената е празник не само за нежния пол, но и за виното. Съгласете се, че е странно да не почерпим дамата на сърцето си с избрано вино на този чудесен ден.

Vins de seduction“ не е просто израз, а един от дегустационните термини на старата школа. Уви, романтичното отношение към виното постепенно се превръща в икономическо и потребителско… Но все пак, в навечерието на един красив женски празник като 8-ми март, можете да си спомните кои вина изглеждат на хората най-съблазнителни.

Този израз (vins de seduction) във френската дегустационна терминология се използва за вина, които не са много енергични, с приятен, свеж, плодов аромат и хармонично допълване на вкуса. Те не трябва да бъдат прекалено кисели бели и червени с деликатен танин. Колко хубаво би било да споделите една романтична вечер с такива вина и спокойно да удължите удоволствието през цялата нощ. Ето какво ви предложения имам за вас за подходящо вино за 8-ми март.

Вино: розово и не много

Розе Шато Копса

Пенливите вина като цяло и шампанското в частност могат да се считат за най-често срещания символ на съблазнителната прелюдия на вечерта. Поети, писатели и режисьори са създали тази романтична аура около чаша с тънки потоци мехурчета. Но ние, като изтънчени специалисти, трябва да знаем, че сред пенливите вина има много стилове, така че за нежна вечер трябва да изберете правилния етикет.

Шампанско за романтична вечер е по-добре да изберете розово, което не може да не ви подкупи с ягодовите отенъци на аромата, или blanc des blanc – шампанско от сорта Шардоне, което се отличава със специалната си нежност и изтънченост на стила.

Виното Анджелика Розе от лимитираната серия Шато Копса е отличен избор за 8-ми март. Неговите аромати на френско грозде и горски червени плодове провокират за следваща глътка. Можете да го съчетаете със салати, рибни и месни деликатеси, както и десерти.

 

 

Бяло, но не кисело

Общото убеждение, че високата киселинност прави бялото вино свежо, не трябва да се приема като символ на вярата. За да омекотите вкуса на прекалено киселото вино, ще трябва да го пиете с лека закуска, но романтичната вечер не трябва да преминава с усещане за претъпкан корем.

Вино за 8ми март

Добри възможности откриват за вас белите вина от сорта 1NE Шардоне Барел Ферментед, отлежали в дъбови бъчви. Леката ванилия в аромата, следа от правилно направено барелно стареене- обикновено се възприема като много приятно допълнение към сортовия аромат на виното и разширява гамата си гастрономични комбинации. Вкусът на белите вина, отлежали във висококачествени дъбови бъчви, става все по-кремообразен и мек, въпреки че цената на виното обикновено е по-висока. И разбира се, подобно вино си струва да се пие в аристократичната обстановка на ресторант „Льо Кав“, където главния готвач ще избере за вас най-правилните ястия за това чудесно вино.

 

Екипът на Шато Копса се старае винаги да зарадва своите фенове с нещо ново и различно, с което да допринесем към вашето ежедневие. Не се колебайте, да разгледате обстойно нашия онлайн магазин, за да откриете подходящ подарък за най-специалната личност в живота на един човек – майката, както и за други близки и приятели.

Ресторант Льо Кав

Червено сухо вино Шато – кадифе и коприна

Червеното сухо вино за романтична вечер е подходящо, ако не е много алкохолно и ако неговите танини са меки.

Съдържанието на алкохол е посочено на етикетите, така че е лесно да го разберете. От 12.5 до 13.5% е златната среда, 14% обикновено е границата. Танините са малко по-сложни. За да може танина в червеното вино да изглежда кадифен или копринен, основното условие е да се постигне зрелостта на фенола на гроздето. Златната ос за червеното грозде се счита 45 паралел. На него са най-добрите лозя на Бордо, долините на Рона, Пиемонт, Венето, Крим и Северния Кавказ. Изключение правят районите, където гроздето се отглежда с малко по-тънки кожи: например, Пино ноар в малко по-северна Бургундия, темпранило в малко по-южна Испания и Санджовезе в малко по-южна Тоскана.

Но дори и ако производителят е успял да донесе гроздето до желаното състояние, винопроизводителят все още не се е сблъскал с упорития танин, за да даде на дегустаторите най-чувственото удоволствие. За това той има няколко доказани инструмента в своя арсенал, най-важният от които е микроокислението по време на стареене в дъбови бъчви.

Сега, скъпи мъже, след като получихте пълен пакет от препоръки и съвети, не се колебайте да отидете да изберете подаръци. Вашият вкус, вашето внимание, вашата любов и вашата нежност ще направят убедително впечатление. А основният ви аргумент ще бъде чудесното, магическо питие- виното.