Събития

Сватби

Представете си сватба като в приказките – със средновековен замък, безкрайни лозя, огрени от слънцето, и файтон, който бавно минава под зелената им арка. Ако търсите нетрадиционен и романтичен сценарий за своя специален ден, Шато Копса е идеалната дестинация. Предлагаме ви спокойна и елегантна атмосфера на магично място, към което можете да добавите и личния си почерк.

Мезон и Шато Копса разполагат общо с около 60 места за настаняване на вашите гости. Ако решите да ангажирате стаите и в двата хотела, ще ограничим достъпа на други посетители, за да не бъдете обезпокоявани по време на частното ви събитие.

Винарната ни със своя идиличен пейзаж и лежерна атмосфера предлага различни възможности за всеки сезон. Ако предпочитате сватбата ви да е на открито, подходящи локации за ритуала са градината с рози и шадраван между двата хотела, терасите на ресторант „Льо Кав“ или лозята на шатото.

Перфектно за топлите пролетни, летни или есенни дни е пространството около басейна, което може да събере около 250 души. То разкрива поетична гледка към Розовата долина, а ние го преобразяваме във вълшебен декор с шатри, дълги маси в Тоскана стил, изискани бели покривки, високи свещници, тематична декорация и сцена.

Дали ще дадете свещения си обет в най-тесен кръг, на впечатляваща церемония или ще се спрете на традиционния български ритуал – с лично отношение и професионализъм ние ще превърнем сватбения ви ден в красиво събитие, което всички ще помнят.

С нас можете да планирате всеки детайл – от менюто и винения лист до избора на диджей или сватбен фотограф.

За повече информация и резервации: 0882 645 452

Тиймбилдинг

Специалните събития са немислими без специални места. Пространствените решения, дизайнът и декорацията, особеностите на интериора и характерът на помещенията играят изключително важна роля. Изборът на място за гала вечерята, тържеството, юбилея, конкурса, фестивала, благотворителния търг или презентацията не може да бъде самостоятелен акт, без връзка с цялостната концепция за случая. Ние вписваме вашите изисквания естетически и функционално в пространството и създаваме оригинална визия за идеята ви.

Шато Копса ви предлага уникална и уютна атмосфера за провеждането на вашето събитие.

Празник на розата

Всяка година, в последната събота на май, Карлово е столица на най-красивото и уханно цвете – розата.

В Шато Копса празникът започва с ритуала “Розобер” – събужадаме се в ранни зори заедно с нашите гости и приятели за да отидиме с конски впряг до розовите поля в близост до шато Копса. Млади девойки, чиито пъстри народни носии се сливат с цветовете на гюловите храсти, a гласовете им огласят ведрото синьо небе с народни песни, ни посрещат с топла питка и мед. Какво по-хубаво и романтично от това да закусиш сред розовите поля с поглед към Балкана в ранно утро. Шеф Готвача на Шато Копса се е погрижил за домашо приготвените и току-що изпечени лакомства за закуска – баница, мекици, топли кроасани и курабийки.

От градините с рози, отиваме на посещение в розоварна- там, където нещата се случват, където розовите листенца се превръщат в скъпоценното розово масло, разнесло славата на България по света.

Празникът се пренася на централния площад на Карлово. Там на ръце млади момци носят Царицата на розите – най-красивата девойка през годината, избрана с конкурс. С венец от рози и обсипвана от дъжд от цветя, тя приветства гостите, дошли на празника. Започва пъстро и весело празненство с много песни и танци. Гръмогласни хлопки и чанове на кукерите огласят простора. Фолклорната част на празника завършва с вито хоро.

По традиция на този ден се открива художествена изложба, на открито открито занаятчии и творци представят произведения на народните занаяти и приложното творчество.

Гости от цял свят се стичат в този последен уикенд на Май в Карлво за да се насладят на автентичния и уникален само за българия празник на Розата.

Празници

Специалните събития са немислими без специални места. Пространствените решения, дизайнът и украсата, особеностите на интериора и характерът на помещенията играят изключително важна роля. Изборът на мястото на гала вечерята, тържеството, юбилея, конкурса, фестивала, банкет, благотворителния търг или презентацията не може да бъде акт, откъснат или противоречащ на генералната концепция за случая. Ние вписваме Вашите изисквания естетически и функционално в пространството и създаваме визия за тотална оригинална творческа идея.

Шато Копса Ви предлага една уникална и уютна атмосфера за провеждането на Вашия празник.

НАГОРЕ