По-добрo с годините? Мистерията на виното и времето
понеделник, 22 октомври 2018
Сред народа битува схващането, че виното става все по-добро с времето. Мъдростта на българина ни учи, че в дъбовите бъчви виното приема прекрасен аромат от широколистния дървен материал. А и че младото вино е лудо и сладко, а старото горчиво, както се пее и в песните. Но защо виното става все по-хубаво с възрастта? Доказано
- Публикувана в Новини
Няма коментари
Тайните на Шато Копса в списание “Forbes”
четвъртък, 20 септември 2018
Списание „Forbes” е четиво за всеки съвременен мениджър, предприемач и инвеститор, който се интересува от новостите в света на бизнеса. От списанието получаваме необходимата информация от света на бизнеса. „Ние инвестираме основно наши пари, което не ни позволява голям мащаб, но имаме спокойствие“ – тези думи са на вдъхновителите и създателите на Шато Копса, които
- Публикувана в Новини
Винен туризъм в Шато Копса
вторник, 18 септември 2018
Високият клас вино е ценност и престиж Виненият туризъм дава възможност да научите повече за самия процес на винопроизводство. На въпроси като: Как всъщност се прави виното? Как се постига цветът на розето? Как се прави бяло вино? От кои сортове се правят различните видове вина? и много други, ние от Шато Копса можем да
- Публикувана в Новини
Каква е историята на българското вино?
четвъртък, 06 септември 2018
Едва ли има българин, който да не е опитал от сакралната напитка, наречена вино. В българската история и бит виното заема изключително важна роля и присъствието му на всяка трапеза е незаменимо. Счита се, че по наши земи е започнало да се произвежда от преди повече от 5000 години, а първото лозе, пренесено от Близкия
- Публикувана в Новини
С каква храна да комбинирате различни вина?
петък, 24 август 2018
Много важно за доброто вино е да подберете и добра храна. Най-типичните предложения, на които често хората се спират са бяло вино в комбинация с риба или за любителите на червено вино – в комбинация с червено месо. Но освен тази комбинация има и много други разнообразни съчетания на храна и вино. Като ценители на
- Публикувана в Новини
Шато Копса през погледа на Андрей Андреев
понеделник, 06 август 2018
Андрей Андреев е фотограф, който обича да пътува и да открива нови неща. Той обича приключенията и винаги е готов да се впусне в ново. Освен фен на пътуванията, обича да опитва вкуса на различни ястия и вина. В блога на своя сайт Андрей пише статии относно много места, които е посетил и повярвайте понякога
- Публикувана в Новини
Шато Копса с публикация в списание Amica
понеделник, 09 юли 2018
“Следите на подбалканския римски път криволичат през Долината на розите, или новата Тоскана. Отвеждат ни до Шато Копса – остров сред необятни лозови масиви. Едно убежище, което владее купажа на време и пространство. “ Така започва статията си Елена Колева от Amica. Гостите ни от Amica имаха възможност да се потопят в атмосферата на средновековния
- Публикувана в Новини