1. Произход и философия
Angelica Rosé се прави от 100 % Каберне Совиньон, селектирано лично от енологичния екип. Виното следва класическия южнофренски метод saignée – нежно пресоване и кратък контакт със ципите за перфектен цвят сьомга.(shop.copsa.bg)
2. Ароматен и вкусов профил
В чашата откриваме нотки на червено френско грозде, ягода и малина; вкусът е свеж и стимулира нова глътка, особено при сервиране на 8–10 °C.(shop.copsa.bg)
3. Признание на световната сцена
Angelica Rosé печели сребърен медал на International Wine Challenge и отличия на „Винария 2018“, поставяйки Шато Копса сред елита на розетата от Балканите.(copsa.bg, copsa.bg)
4. Кулинарни партньори
Опитайте го със салати с козе сирене, патешко магре, суши или десерти с червени плодове. Балансът между киселинност и плод прави Angelica универсален избор за летни менюта.
5. Дегустация на място
Запазете място в дегустацията „Тя и Той“ или шестстепенното гурме меню, където Angelica Rosé се поднася до шоколад с малина – класика, която ще оцените на място.(copsa.bg)
Финален съвет
Поръчайте няколко бутилки за вкъщи – Angelica Rosé се развива красиво в рамките на 18 месеца след реколтата, запазвайки свежестта си.