Chateau-Copsa-Copsa.bg-blog (4)

ШАТО КОПСА С ПУБЛИКАЦИЯ В СПИСАНИЕ AMICA

“СЛЕДИТЕ НА ПОДБАЛКАНСКИЯ РИМСКИ ПЪТ КРИВОЛИЧАТ ПРЕЗ ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ, ИЛИ НОВАТА ТОСКАНА. ОТВЕЖДАТ НИ ДО ШАТО КОПСА – ОСТРОВ СРЕД НЕОБЯТНИ ЛОЗОВИ МАСИВИ. ЕДНО УБЕЖИЩЕ, КОЕТО ВЛАДЕЕ КУПАЖА НА ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО. “

 

Така започва статията си Елена Колева от Amica. Гостите ни от Amica имаха възможност да се потопят в атмосферата на средновековния каменен замък, извисяващ се над нашите лозови масивиШато Копса е разположено в район с многовековни традиции в направата на хубаво вино, датиращи чак до траките, а и преди тях.

ЗА РАЙОНА

Този район дава възможност на посетителите да видят и да почувстват магията на розовата долина. Те могат да съзерцават величествената Стара планина или да погледнат на юг и пред тях да се разкрие Средна гора. Всичко това в комбинация с чаша вино от избата на Шато Копса пренася всеки в едно друго време, в едно състояние на отмора, спокойствие и блаженство.

ЗА ХРАНАТА

В ресторанта на Шато Копса гостите ни опитаха различни ястия от нашето богато меню, включително прясно уловен дивеч от района, заедно с различни вина от избата на Chateau Copsa. Нашите приятели от Amica се потопиха изцяло в атмосферата на Шатото – нещо различно, нещо ново, но познато.

Шато Копса е построено така, както са строили някога – дебели каменни стени и дървени подове, но в комбинация с модерни удобства. Това позволява на всеки посетител да се чувства като в средновековен замък, без да се налага да се лишава от модерните удобства на 21 век.

ЗА ПРЕЖИВЯВАНЕТО

На последния етаж на Шато Копса, нашите гости от Amica имаха възможност да изпитат още нещо. От двете тераси пред тях се откри панорамен изглед във всички посоки, даващ възможност за съзерцаване на красотата на българската природа, българската маслодайна роза, лавандуловите полета на запад и лозята на Шато Копса навсякъде около комплекса.  Последният етаж Ви дава възможност да се потопите изцяло в атмосферата на региона в компанията на чаша хубаво вино.

Ако и Вие искате да се насладите на средновековна атмосфера, съчетана с хубаво вино, майсторски приготвени ястия от свежи продукти и гостоприемството на нашия екип, заповядайте в Шато Копса!

Ние не предлагаме просто храна, вино и нощувка – ние предлагаме спомени!

Прочетете и статията в списание Amica!