ТАМ, КЪДЕТО ПРИГОТВЯМЕ ВИНО ДОСТОЙНО ЗА БОГОВЕТЕ

Каквото и да си говорим за живота, едно е твърдението, с което всички сме съгласни, а именно- „Във виното е истината”. Тази древна латинска сентенция събира една житейска истина, която е валидна и до днес. Ако търсим наслада от живота, допир до божествения свят и бягство от реалния, то можем да намерим този блян в една глътка хубаво вино. Всеки, който е опитвал такова знае за какво става въпрос. Удоволствие за сетивата, което се разлива елегантно в стъклени чаши и отразява неповторимо светлината чрез своята течност. Ароматът му ни приканя още преди да сме хванали чашата, а очите ни не могат да се нарадват на наситения му цвят.

 

В състояние на опиянение, ние отпиваме първата глътка, която си играе с всички вкусови рецептори в устата ни. И този процес води съзнанието ни до екстаз и уникално удоволствие. Такова запомнящо се преживяване ви обещаваме в близост до Градът под тепетата, във винарската изба на Шато Копса. За да разбереш повече за нас, продължи да четеш.

С ПОЛЪХ НА ВИНО ОТ ГОРНОТРАКИЙСКАТА НИЗИНА

Шато Копса е оазисът в пустинята от рози. Разположен в сърцевината на розовата долина, близо до Марица, Клисура и Карлово, е една от най-добрите винарски изби в пловдивския регион. Пътуването ви до нас, ще ви се стори като пътуване във времето, което носи аромат на спокойствие и щастие. В прегръдките на лозята и опиянени от неповторимия аромат на виното ни, ще се докоснете до предците си по нашите земи, а именно траките. Те са били истински ценители на божествената напитка и са живели като синове на Дионис. Следвайки завета им, ние материализирахме една идея в реалност, с име Шато Копса. Построихме за вас същински замък от Средновековието и зад студените му стени сътворихме неповторима винарска изба. В него гостите ни могат да преспят, да се насладят на престоя си, като биват обгрижвани с неповторим сорт вино, прясна и вкусна храна и като бонус – гледка към балкана. Поради големия интерес от страна на гостите ни, след известно време, за вашият вкус издигнахме и Мезон Копса, изискан арт хотел, за любителите на изкуството.

Ние, от семейство Минкови, се радваме да чуем, че сме в топ местата на винарски изби Пловдив. Това е така, защото правим всяко нещо с много любов, грижа и желание да зарадваме нашите гости и приятели. Вдъхновението ни отведе до там, че започнахме да ръководим целия процес по създаване на виното ни, включително бутилирането и съхранението му. Това гарантира спокойствието ви, че всяка стъпка от този свещен процес е минала през ръцете на хора, които са вложили живота си в името на това, да създадат марка с неповторимо качество. Тук се крие тайната на това как и кога се случва всичко.

ПРОЦЕС ПО СЪЗДАВАНЕ НА ВИНОТО

Ние от сем.Минкови сме трето поколение последователи на бележития във фамилията ни Иван Минков. Преди много време той е поставил първа копка в създаването на многото ни декари лозя и днес. Направил го е с много любов и хъз да остави следа в историята на виното. Мястото на Шато Копса не е случайно, то е приказно и магично, закътано между Стара планина и Средна гора и същевременно в центъра на долината на розите. Климатът и почвите са изключително благоприятни за отглеждане на лозя, особено за белите сортове. Лекият полъх на ветровете смесва миризмите на гроздето, с тези на билки и лавандула, които водят до опиянение и екстаз на гостите ни, имащи възможността да се разходят из тази приказна картина. Рано сутрин се извършва гроздобера, като всеки грозд е прецизно поставян в дървени касетки, които щадят плода. На минути разстояние се намира лабораторията ни в Клисура, където се извършва същинския процес на трансформация. Създадено веднъж виното, се бутилира по специален начин в зависимост от това дали ще бъде оставено да отлежи или не.

Ако се чудите, кои винарски изби около Пловдив да посетите, това е отговорът на въпроса ви. Ние от Шато Копса ще се погрижим да запомните пребиваването си при нас. В ресторантите ни Зеланос или Льо Кав ще ви сервираме изключително вкусна храна, придружена с чаша или бутилка вино, а във вашите ръце остава изборът – бяло, червено или розе от винения лист. Ако желаете да се отпуснете и да се насладите на очарователна природна гледка, то бихме ви поднесли тази наслада в релакс зоната на всеки от хотелите ни. Също така, няма как да не споменем и за специалните ни винени дегустации, които могат да бъдат специален подарък за вас, половинката ви, приятелите или семейството. Предлагаме ви не просто добра напитка, а потапяне в автентична обстановка, която ще ви накара да се откъснете напълно от ежедневието си. Забравете за това, че времето лети, че сте затрупани от работа и имате проблеми, дайте на себе си време да дишате, да спрете, да се разходите, да усетите планински вятър по лицето си и свежата трева под краката си. Оставете виното да гали вкусовите ви рецептори и приятно да замая съзнанието ви, докато изпаднете в състояние на наслада.

Всички тези усещания накуп, можем да ви поднесем ние, а вашето удоволствие ще бъде нашата награда. Ако накрая на престоя си, не сте се наситили на нашите сортове грозде и искате да отнесете магията вкъщи, също имаме решение. То се крие в бутилките в нашите изби, които можете да закупите и отнесете в дома си. Започне ли отново да ви липсва вкусът му, може да посетите сайта ни – www.copsa.bg – където имаме онлайн каталог с всички сортове вино, които предлагаме. А именно – Розе, Совиньон Блан, Мискет, Шардоне , Мискет, Мерло, Мускат, Каберне Совиньон и др. Цените са достъпни, качеството неповторимо.

КОГА ДА НИ ПОСЕТИТЕ?

Всяко едно време е подходящо, за да бъдете наши гости. Не се замисляйте обаче, ако имате повод като рожден ден, сватба, тиймбилдинг, годишнина и т.н. Всеки специален за вас човек е специален гост за нас, който заслужава да усети лукс и оригинална обстановка. Вашият комфорт и добро настроение са приоритет за нас. Горнотракийската низина, Стара планина, Средна гора и като цяло районът около Пловдив са чудесни места за почивка, където има както природа, така и история и забележителности, които да разгледате. Шато Копса е мястото, на което да споделите божествена напитка с любими хора.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!